Ospatar
April 23, 2023 2023-09-21 18:11Ospatar
COD C.O.R./N.C.: 513102
Durata: 18 săptămâni
Acreditat: Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
Certificat acreditat ANC (diploma) – Certificatele obținute au valabilitate permanentă și sunt recunoscute național și la nivelul Uniunii Europene.
Programul de calificare reprezintă cea mai rapidă modalitate prin care persoanele se pot califica, şi/sau pot obţine un certificat de calificare în condițiile în care au deja experiență în domeniu.
Potrivit Persoanelor care Cunosc Meseria și Doresc o Calificare. Trebuie să aveți minim 10 clase terminate.
DESCRIEREA CALIFICĂRII
Ospãtarul(chelner) asigurã servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimentatie publicã. Serveşte la cererea consumatorilor preparate culinare, bãuturi si alte produse comestibile. Obiectivul minimal pe care-l urmãreste este satisfacerea momentanã a consumatorului, iar obiectivul maximal este sã-l convingã pe acesta cã, de fiecare dată când va reveni, va avea aceleasi satisfactii. Efectul astfel obtinut se va materializa în planul ridicat al încasărilor, în afluxul consumatorilor. Serviciul propriu-zis constă în primirea cliențilorșsi stabilirea relatiei cu acestia (salutul, informarea lor sugestivã, verbală si prin listă, informarea și sfătuirea clienților în alegerea preparatelor, etc).
DESCRIEREA PROGRAMULUI DE EVALUARE
Programul de calificare OSPĂTAR reprezintă modalitatea prin care persoanele pot obține o calificare, sau în condițiile în care au deja experiență în domeniu dar nu dețin un certificat care sa ateste acest lucru.
CUI SE ADRESEAZĂ
Programul de evaluare se adresează tuturor persoanelor care:
- doresc să obţină o calificare în domeniu;
- dețin cunoștințe teoretice si experienţă practică (cunosc meserie) dar nu pot face dovada calificării;
ÎN CE CONSTĂ EVALUAREA (EXAMENUL)
Procesul de evaluare este etapizat şi presupune aplicarea unor metode şi instrumente de evaluare destinate recunoaşterii cunoştinţelor şi abilităţilor profesionale dobândite pe căi non-formale sau informale, şi au urmat un program de formare profesională în acest sens. Evaluarea se face pe baza STANDARDULUI OCUPAŢIONAL şi oferă garanţia că persoana certificată a demonstrat că are cunoştinţele şi deprinderile necesare efectuării activităţilor descrise în acest standard.
Metode si instrumente de evaluare ce pot fi utilizate
- Test scris cu itemi obiectivi (proba scrisă ce va urmări testarea cunoştinţelor teoretice);
; - Întrebări orale şi observare directă în condiţii reale de muncă sau simulare (proba practică ce va urmări verificarea deprinderilor practice);
COMPETENŢE OBȚINUTE
ACTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE
1. Copie carte de identitate
2. Copie certificat de naștere
3. Copie certificat căsătorie (doar în cazul schimbării numelui în urma căsătoriei)
4. Copie act de studii (minim 10 clase)