Barman
May 7, 2023 2025-07-15 21:43Barman

COD C.O.R./N.C.: 513201
Cod Calificare: RO/03/1013/461
Durata: 18 săptămâni
Acreditat: Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii Solidaritățiii Sociale şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
Cursul este potrivit persoanelor care doresc o calificare în domeniu.
Pregătirea minimă obligatorie : 8/10 clase, învățământul minim obligatoriu, în funcție de anii de absolvire.
Certificat acreditat ANC (diploma) – Certificatele obținute au valabilitate permanentă și sunt recunoscute național și la nivelul Uniunii Europene.
Programul de calificare reprezintă cea mai rapidă modalitate prin care persoanele se pot califica, şi/sau pot obţine un certificat de calificare în condițiile în care au deja experiență în domeniu.
DESCRIEREA CALIFICĂRII
Un barman profesionist trebuie să dețină abilități excepționale de relaționare și socializare, cunoștințe tehnice și teoretice solide, dexteritate, viteza de lucru, și în plus trebuie să dea dovadă de profesionalism și rezistență la lucru sub stres.
Dacă dorești să practici diverse tehnici de mixologie, să te familiarizezi cu băuturile tradiționale și cele moderne din barurile lumii, atunci Cursul de Barman este alegerea perfectă.
CE VEI INVATA
Urmand acest Curs de Barman vei putea să gestionezi întreaga activitate din spatele unui bar, pornind de la gestiunea stocurilor și a încasărilor, până la relația cu clienții, prepararea cocktailurilor, a băuturilor alcoolice și non-alcoolice. De asemenea, cursul acoperă tehnici de mixologie, de turnare și servire, dar și de promovare și marketing.
TEME ABORDATE CURS BARMAN
Gestiunea barului, a stocurilor și a încasărilor
- Noțiuni de igienă
- Organizarea și planificarea activității
- Echipamente și ustensile specifice (Shaker, Masura Bar, Mixing Glass, Strecurătoare, Mudler, Glazurator, Tirbuson, Storcator, Blender, etc.)
- Prepararea și servirea Cafelei
- Înțelegerea și cunoașterea băuturilor alcoolice și non-alcoolice
- Înțelegerea, cunoașterea și servirea Vinului
- Asocierea preparatelor culinare cu tipuri de Vin
- Prepararea Cocktailurilor alcoolice și non-alcoolice
- Tehnici de mixologie
- Tehnici de servire și turnare
Ce competențe obțin după absolvirea cursului de Barman?
După absolvire se eliberează un certificat de calificare, însoțit de suplimentul descriptiv care atestă dobândirea următoarelor competente:
- Comunicarea eficienta in cadrul barului
- Lucrul in echipa in cadrul unui bar
- Gestionarea reclamatiilor clientilor
- Aplicarea notiunilor de baza despre comportament profesional si psihologia consumatorului specifice domeniului alimentatiei
- Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca si a reglementarilor in domeniul situatiilor de urgenta specifice turismului
- Aplicarea normelor de protectie a mediului in domeniul turismului
- Aplicarea normelor igienico-sanitare si siguranta alimentelor
- Aplicarea notiunilor de baza despre organizarea activitatii in bar
- Primirea clientilor si preluarea comenzii
- Pregatirea bauturilor specifice
- Servirea bauturilor, preparatelor si a altor produse
- Gestionarea evidentei operative si financiare a activitatii bar
DESCRIEREA PROGRAMULUI DE EVALUARE
Programul de calificare BARMAN, reprezintă modalitatea prin care persoanele pot obține o calificare, sau în condițiile în care au deja experiență în domeniu dar nu dețin un certificat care sa ateste acest lucru.
CUI SE ADRESEAZĂ
Programul de evaluare se adresează tuturor persoanelor care:
doresc să obţină o calificare în domeniu;
dețin cunoștințe teoretice si experienţă practică (cunosc meserie) dar nu pot face dovada calificării;
ÎN CE CONSTĂ EVALUAREA (EXAMENUL)
Procesul de evaluare este etapizat şi presupune aplicarea unor metode şi instrumente de evaluare destinate recunoaşterii cunoştinţelor şi abilităţilor profesionale dobândite pe căi non-formale sau informale, şi au urmat un program de formare profesională în acest sens.
Evaluarea se face pe baza STANDARDULUI OCUPAŢIONAL şi oferă garanţia că persoana certificată a demonstrat că are cunoştinţele şi deprinderile necesare efectuării activităţilor descrise în acest standard.
METODE ȘI INSTRUMENTE DE EVALUARE CE POT FI UTILIZATE
Test scris – proba scrisă ce va urmări testarea cunoștințelor teoretice;
Întrebări orale și observare directă în condiții reale de muncă sau simulare (proba practică ce va urmări verificarea deprinderilor practice);
TIP CERTIFICAT OBȚINUT
Certificat de Calificare Profesională, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii Solidarității Sociale și Ministerul Educației, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
DURATA
Procesul de evaluare poate dura 130 de zile, de la data înregistrării cursului, iar la final, are loc examenul de absolvire.
ACTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE:
- Copie carte de identitate
- Copie certificat de naștere
- Copie certificat căsătorie (doar în cazul schimbării numelui în urma căsătoriei)
- Copie act de studii (minim 10 clase)